Sayfalar

Kaplıca Sektörüne Damgasını Vurdu

16 Şubat 2013 Cumartesi Günü Yazıldı;.

KAPLICALARDAN FAYDALANMA ŞEKLİ
 
·Kaplıca Mevsimi: Bölgenin hava halleri göz önünde bulundurularak kararlaştırılır. Genellikle ülkemizde yerleşmiş kaplıca ve içmecelerin dönemi onbeş Mayıs - onbeş Eylül arasındadır.
 
·Ilıcalarda Terapi Süresi (Kür): Lüzumlu kazancı temin etmek için 3 haftalık 1 terapi ve en az 21 banyo öğütlenir.
 
·Banyo anı ve Müddetler: Banyoya giriş yapmadan evvelce; küçük ve büyük Abdest elde etmek, banyoda durağan durmak lazımdır. Banyodan çıktıktan daha sonra da; herhangi birşey ile kurulanılmaz, havlu ya da bornoza bürünülür, ılık gözde (odada) 1 Saat dek uzanılır. Bu vakit içerisinde, beden ter atar. Sonra giyinilir ve 60 dakika dek daha fazla benzer odada kalınır.
 
·Birinci Banyo; il yemekten (kahvaltıdan) önce aç karnına yada kahvaltıdan 1 saat daha sonra,
 
·2.ci Banyo; akşam yemeğinden 120 dakika öncelikle alınması durumunda en yüksek mertebe fayda temin edilir.
 
·Banyoda durma zamanı: ilk Gün on dk; birdahakilerde ise, hastanın yapısına ve marazlığa göre, 12-yirmi Dk arasındadır.
 
·İçme Kürü: Davamlı (kronik) marazlıklarda önerilir. Zamanı üç-altı hafta bulunmalıdır. Birinci gün; aç karnına bir defada 6 Su bardağı (bir.beş l); sonradanki günler; sabah, öğle ve akşam ziyafetlerinden yarım saat başta 2'şer su bardağı içilir.
 
Hastalıklar
 
·Böbrek ve idrar yolları marazlıkları: Sürekli (kronik) ve ödemsiz böbrek iltihabları, mesane iltihabı, idrar taşlarıyla alakalı rahatsızlıklarda; karbonatlı, hidrokarbonatlı sulardan istifade edilir. Bu suların prostata yaradığı tespit edilmiştir.
 
·Ten Marazlıkları: Tüm deri rahatsızlıklarında; tuzlu, kükürtlü ve balçıklı sulardan istifade edilir.
 
·Hormonel rahatsızlıklar: Bu rahatsızlıklara, stereo-aktiviteli Sular güzel gelir.
 
·Göz Marazlıkları: Sülfürlü (kükürtlü) ve iyotlu sulardan faydalanılır.
 
·kız hastalıkları: Bu mevzuda doktor tavsiyesi mevcut olmadan kaplıca iyileştirmesi yapılması gerçek olmaz. Ateşli kız hastalıklarında ve hamile hanımefendilerde ılıca terapisi fazlasıyla tadbirli ve kesinlikle doktor gözetiminde yapılmasında fayda vardır. Bahsi geçenlerin haricinde Aybaşı bozuklukları, davamlı (kronik) rahim marazlıklarında; sülfürlü (kükürtlü), balçıklı ve airwaves-aktiviteli sulardan menfaatlenilir.
 
·Kalp ve kan dolaşımı hastalıkları: İleri düzeyde kalp, kan dolaşımı ve damar sertliği de ılıca terapisi uygulanmaz. Öbürleri için tuzlu, iyotlu ve airwaves-aktiviteli sulardan menfaatlenilir.
 
·Mide ve bağırsak hastalıkları: Ağır mide nezlesi, mide tümörü, sifilitik gastrit ve pilor sıkışmalarında ılıcalardan menfaatlenilmez. Sürekli (kronik) gastrit, sürekli (kronik) bağırsak nezlesi, bağırsak gazları, hazımsızlık ve sürekli (kronik) kabızlıklarda ise; hidrokarbonatlı, sülfatlı sulardan yararlanılır.
 
·Romatizmal rahatsızlıklar: Akut ve ateşli romatizmada, ılıca terapisi yapılmaz. Sürekli (kronik) romatizmada ise; tuzlu, karbonatlı, sülfatlı, sülfürlü (kükürtlü), airwaves-aktiviteli ve çamurlu sulardan faydalanılır.
 
·Safra kesesi ve Karaciğer hastalıkları: Safra kesesi, karaciğer, pankreas hastalıklarında; karbonatlı, hidrokarbonatlı ve sülfatlı sulardan menfaatlenilir. İleri safhadaki Siroz'da kullanılmaz.
 
·Sinir sistemi marazlıkları: Siyatik, lumbago, nevralji, nevrasteni, psikasteni ve nevroz gibi sinir rahatsızlıklarında; tuzlu, çamurlu ve car radio-aktiviteli sulardan menfaatlenilir.
 
·Solunum yolu rahatsızlıkları: Astım, bronşit gibi solunum yolu rahatsızlıklarında; tuzlu, iyotlu ve kükürtlü sulardan faydalanılır. ileri derecedeki verem, damar sertliği ve kalp rahatsızlıklarında kullanılmaz.
 
Şeker marazlığı: Sodyum bikarbonatlı sulardan istifade edilir.
 

http://www.bucksandbrains.com/pg/blog/owner/wealth88ant
http://www.bucksandbrains.com/blog/view/5292/kaplica-otelleri-ve-tatili
http://www.smanserbook.com/pg/blog/owner/mose50test
http://edosti.net/pg/blog/owner/giants66don
http://edosti.net/blog/view/45009/kaplica-otelleri-ve-tatili
http://www.smanserbook.com/blog/view/28074/kaplica-otelleri-ve-tatili
http://community.xoomanetworking.com/pg/blog/owner/alibi93oak
http://community.xoomanetworking.com/blog/view/800/kaplica-otelleri-ve-tatili
http://buzca.info/pg/blog/owner/beard41don
http://buzca.info/blog/view/6796/kaplica-otelleri-ve-tatili
http://www.cityosity.com/pg/blog/owner/beard00ant
http://www.cityosity.com/blog/view/1965/kaplica-otelleri-ve-tatili
http://supportbits.com/pg/blog/owner/beard83oak
http://supportbits.com/blog/view/3762/kaplica-otelleri-ve-tatili
http://afghanlobby.com/pg/blog/owner/darrel10oak
http://afghanlobby.com/blog/view/64260/kaplica-otelleri-ve-tatili
http://ayiravysya.com/pg/blog/owner/mose79max

1 yorum:

  1. Nice And Informative Website. Please Keep Continue Such Kind Of Effort. I Shared Your Post With My Friends Also. Ask Free Question Related To Vashikaran Solutions, Black Magic Solution, Black Magic Removal, Inter Caste Love Marriage, Love Problem Solution, etc. We Are The Vashikaran Specialist Baba Ji. We Will Be Happy To Answer You Free Of Cost. Visit Our Website www.Lovevashikaranexpert.In Contact- +91 99157O7766

    YanıtlaSil