Sayfalar

Kaplıca sektörü sosyal Medyada

16 Şubat 2013 Cumartesi Günü Yazıldı;.

KAPLICALARDAN FAYDALANMA ŞEKLİ
 
·Ilıca Mevsimi: Bölgenin hava koşulları göz önünde bulundurularak kararlaştırılır. Genellikle ülkemizde kurulmuş kaplıca ve içmecelerin dönemi onbeş Mayıs - 15 Eylül ortasıdır.
 
·Kaplıcalarda Tedavi Vakti (Kür): Gereken faydayı karşılamak için 3 haftalık bir terapi ve minumum 21 banyo tavsiye edilir.
 
·Banyo anı ve Müddetler: Banyoya başlamadan evvelce; ufak ve büyük Abdest elde etmek, banyoda durağan durmak icap eder. Banyodan çıkış yaptıktan sonra da; havlu ile kurulanılmaz, havlu veya bornoza sarılınır, ılık salonda bir Saat kadar uyulur. Bu vakit içerisinde, vücut ter döker. Sonra giyinilir ve 1 saat dek daha fazla aynı salonda kalınır.
 
·Birinci Banyo; sabah kahvaltısından ilk olarak aç karnına yada il yemekten (kahvaltıdan) 60 dakika sonra,
 
·İkinci Banyo; akşam yemeğinden 2 saat evvelce edinmesi halinde maksimum mertebe yarar elde edilir.
 
·Banyoda bekleme vakti: İlk Gün 10 dakka; ardındakilerde ise, hastanın bünyesine ve hastalığa göre, 12-20 Dakika içerisindedir.
 
·İçme Kürü: Kronik hastalıklarda önerilir. Vakti üç-altı hafta var olmalıdır. 1.ci gün; aç karnına bir defada 6 Su bardağı (bir.beş l); daha sonraki günler; sabah, öğle ve akşam yemeklerinden 30 dakika öncelikli olarak ikişer su bardağı tüketilir.
 
Hastalıklar
 
·Böbrek ve idrar yolları hastalıkları: Sürekli (kronik) ve ödemsiz böbrek iltihabları, mesane iltihabı, idrar taşlarıyla alakalı marazlıklarda; karbonatlı, hidrokarbonatlı sulardan faydalanılır. Bu suların prostata yaradığı kararlaştırılmıştır.
 
·Deri Marazlıkları: Tüm ten hastalıklarında; tuzlu, sülfürlü (kükürtlü) ve killi sulardan istifade edilir.
 
·Hormonel rahatsızlıklar: Bu hastalıklara, airwaves-aktiviteli Sular iyi gelir.
 
·Göz Hastalıkları: Sülfürlü (kükürtlü) ve iyotlu sulardan menfaatlenilir.
 
·kadın hastalıkları: Bu konuda doktor tavsiyesi mevcut olmadan kaplıca tedavisi ifa edilmesi doğru olmaz. Ateşli kız marazlıklarında ve gebe hanımlarda kaplıca iyileştirmesi fazlasıyla itinalı ve muhakkak hekim gözetiminde uygulamasında fayda vardır. Bunların üstünde Aybaşı rahatsızlıkları, davamlı (kronik) rahim rahatsızlıklarında; kükürtlü, çamurlu ve airwaves-aktiviteli sulardan istifade edilir.
 
·Kalp ve kan dolaşımı hastalıkları: ilerki düzeyde kalp, kan dolaşımı ve damar sertliği de kaplıca tedavisi gerçekleştirilmez. Öbürleri için tuzlu, iyotlu ve airwaves-aktiviteli sulardan istifade edilir.
 
·Mide ve bağırsak marazlıkları: Ağır mide nezlesi, mide tümörü, sifilitik gastrit ve pilor daralmalarında kaplıcalardan faydalanılmaz. Sürekli (kronik) gastrit, davamlı (kronik) bağırsak nezlesi, bağırsak gazları, dispepsi (hazımsızlık) ve davamlı (kronik) kabızlıklarda ise; hidrokarbonatlı, sülfatlı sulardan menfaatlenilir.
 
·Romatizmal rahatsızlıklar: İlerlemiş ve ateşli romatizmada, ılıca terapisi gerçekleştirilmez. Sürekli (kronik) romatizmada ise; tuzlu, karbonatlı, sülfatlı, sülfürlü (kükürtlü), stereo-aktiviteli ve killi sulardan menfaatlenilir.
 
·Safra kesesi ve Karaciğer rahatsızlıkları: Safra kesesi, karaciğer, pankreas rahatsızlıklarında; karbonatlı, hidrokarbonatlı ve sülfatlı sulardan menfaatlenilir. ilerki safhadaki Siroz'da kullanılmaz.
 
·Sinir sistemi rahatsızlıkları: Siyatik, lumbago, nevralji, nevrasteni, psikasteni ve nevroz gibi sinir rahatsızlıklarında; tuzlu, çamurlu ve radio-aktiviteli sulardan faydalanılır.
 
·Teneffüs yolu hastalıkları: Astım, bronşit gibi teneffüs yöntemi rahatsızlıklarında; tuzlu, iyotlu ve sülfürlü (kükürtlü) sulardan yararlanılır. İleri derecedeki verem, damar sertliği ve kalp hastalıklarında kullanılmaz.
 
Şeker hastalığı: Sodyum bikarbonatlı sulardan menfaatlenilir.
 

http://starsofasia.com/pg/blog/owner/giants39test
http://starsofasia.com/blog/view/32762/kaplca-otelleri-ve-tatili
http://n-1.cc/pg/blog/owner/beard41don
https://n-1.cc/blog/view/1593924/kaplica-otelleri-ve-tatili
http://www.jesuspal.de/pg/blog/owner/alibi44tip
http://www.literatum.co/pg/blog/owner/bush66sid
http://www.literatum.co/blog/view/28750/kaplica-otelleri-ve-tatili
http://www.tastyzeppelin.com/pg/blog/owner/bush30weed
http://www.tastyzeppelin.com/blog/view/103858/kaplica-otelleri-ve-tatili
http://www.webmunicate.com/pg/blog/owner/fir55sid
http://www.webmunicate.com/blog/view/24717/kaplica-otelleri-ve-tatili
http://entbooking.com/blog/view/30021/kaplica-otelleri-ve-tatili
http://mytravelmap.net/pg/blog/owner/darrel03weed
http://mytravelmap.net/blog/view/209185/kaplca-otelleri-ve-tatili
http://elgg.consinergia.es/pg/blog/owner/darrel97test
http://isocial.co/pg/blog/owner/bush23weed
http://hubadahubada.com/pg/blog/owner/giants69test
http://hubadahubada.com/blog/view/22035/kaplica-otelleri-ve-tatili

0 yorum: